Facultatea de Electronica si Telecomunicatii

Scurt istoric
Educatia in domeniul electronicii a inceput la Iasi cu organizarea in 1911 a "Scolii de electricitate" la Universitatea «Al.I.Cuza». Primele notiuni de electronica aplicata si radiocomunicatii au fost predate la cursurile de "Fizica industriala" si "Telefonie-telegrafie". Dupa infiintarea in 1937 a Institutului Politehnic Iasi, notiuni de electronica au fost predate ca parte a cursurilor de "Radiotehnica", "Tehnica curentilor slabi" si "Electronica industriala".

In anul academic 1971-1972, a aparut sectia de Electronica in cadrul Facultatii de electrotehnica; in 1975 s-a format Catedra de Electronica. Specializarile au fost initial "Electronica aplicata", "Radiotehnica" si "Telefonie-telegrafie".

Facultatea de Electronica si Telecomunicatii a fost infiintata in anul academic 1990-1991. Facultatea cuprinde 4 catedre: Bazele Electronicii, Electronica Aplicata si Sisteme Inteligente, Telecomunicatii si Matematica. Corpul profesoral cuprinde 150 membri; in facultate activeaza cca. 1250 studenti si 79 doctoranzi.